Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pierś kurczaka faszerowana pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i pożywna pierś kurczaka. Oryginalna i dość prosta w przygotowaniu. Idealna na święta lub rodzinne przyjęcia.

Pierś kurczaka faszerowana pieczarkami

Składniki:

Pierś kurczaka faszerowana pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka faszerowana pieczarkami
Piersi kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem, lekko przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki obieramy i kroimy bardzo drobno, a cebulę kroimy w kostkę. Następnie smażymy na oleju. Na każdy kotlet z piersi nakładamy łyżkę lub więcej farszu z pieczarek i cebuli, do którego ścieramy na tarce żółty ser. Zawijamy i formujemy w dłoniach. Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z surówką lub według upodobań.