Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w galarecie
Mięso umyć,osuszyć i pokroić w plastry. Czosnek obrać i rozetrzeć ze solą. Dodać do mięsa, wymieszać i oprószyć pieprzem.
Zamiast czosnku można użyć sól czosnkową. Można odstawić mięso na dłuższy czas.
Mięso oczyścić troszkę z przypraw i położyć na natłuszczonej patelni. Mieszać mięso aż całe będzie białe. Podlać troszkę wodą i dusić do miękkości.
Żelatynę rozprowadzić w gorącym bulionie (ja dodałam troszkę przyprawy kuchennej) i odstawić do lekkiego stężenia. Marchew pokroić i wyłożyć na dno półmiska.
Mięso zdjąć z patelni przestudzić i ułożyć na marchewce.Zalać tężejącą galaretą dowolnie udekorować.Odstawić do całkowitego stężenia.
Zamiast czosnku można użyć sól czosnkową. Można odstawić mięso na dłuższy czas.
Mięso oczyścić troszkę z przypraw i położyć na natłuszczonej patelni. Mieszać mięso aż całe będzie białe. Podlać troszkę wodą i dusić do miękkości.
Żelatynę rozprowadzić w gorącym bulionie (ja dodałam troszkę przyprawy kuchennej) i odstawić do lekkiego stężenia. Marchew pokroić i wyłożyć na dno półmiska.
Mięso zdjąć z patelni przestudzić i ułożyć na marchewce.Zalać tężejącą galaretą dowolnie udekorować.Odstawić do całkowitego stężenia.
zbysiowa
katarzynka455
A dziękuję baaaardzo była smaczna:)pozdrawiam:))