Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

lekki, a pożywny i zdrowy obiad

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym.

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym.
Pierś kurczaka kroimy w zgrabne, średniej wielkości kawałki. Umyty szpinak siekamy, a obraną cebulkę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, w chwili kiedy zrobi się białe dodajemy cebulę i przesmażamy kilka minut, kiedy składniki są miękkie dodajemy szpinak i po 2 minutach wspólnego smażenia wlewamy śmietankę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ciągle mieszając smażymy całość na wolnym ogniu do czasu aż śmietana zgęstnieje. W tym czasie gotujemy ryż na sypko - ciepły ryż układamy na talerzach i obifcie polewamy przygotowanym sosem.
Pierś kurczaka w sosie szpinakowym.
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki..
Pierś kurczaka w sosie szpinakowym.
Umyty szpinak siekamy, a obraną cebulkę kroimy w kostkę.
Pierś kurczaka w sosie szpinakowym.
kiedy składniki są miękkie dodajemy szpinak.
Pierś kurczaka w sosie szpinakowym.
po 2 minutach wspólnego smażenia wlewamy śmietankę.