Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka z brokułami 2
Brokuły dzielim na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez około 4 minut. Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Pierś myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Posypujemy przyprawą do kurczaka i rumienimy na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do kurczaka. Smażymy , aż się zeszkli. Dodajemy słodką paprykę, sól i pieprz. Następnie dodajemy serek topiony i smażymy jeszcze chwilę. Zdejmujemy z ognia. Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Wzdłuż każdego boku robimy nacięcia 6-8 cm. Na środke wykładamy brokuł i kurczaka. Zwijamy ciasto. Nacięte paseczki zaplatamy na górze, smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze około 200 stopni przez 30 minut, aż zrobi się rumiane-złociste.