pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pierś kurczaka z fetą i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Aromatyczna pierś z kurczaka

Pierś kurczaka z fetą i oliwkami

Składniki:

Pierś kurczaka z fetą i oliwkami

 

  • 2 Filet z piersi kurczaka bez kości,
  • 10 dag ser feta marynowany w ziołach,
  • 2 łyżki oliwki zielone bez pestek,
  • 2 łyżeczki oliwa extra vergin,
  • 1 łyżeczka sok z cytryny,
  • przyprawa do kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka z fetą i oliwkami
Piersi nacieramy przyprawą do kurczaka. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny w marynujemy w tym przyprawione piersi przez 2h. Oliwki kroimy w talarki i dodajemy do fety. W piersiach nacinamy kieszeń i wkładamy oliwki wymieszane z fetą. Spinamy wykałaczkami aby farsz nie wypłynął. Filety smażymy na patelni grillowej ok 20 min na każdej stronie.