pałla

pałla

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Piers kurzcaka w sosie chinskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filety maczane w cieście miodowym

Piers kurzcaka w sosie chinskim

Składniki:

Piers kurzcaka w sosie chinskim

 

  • 4 filety z kurczaka,mąka
  • SOS:3 łyżki musztardy
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 ząbki czostku
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Piers kurzcaka w sosie chinskim
Filety z kurczaka ubić jak na kotlety. Obtoczyć w mące i usmażyć na dużym ogniu.  Musztardę, keczup, miód oraz czosnek bardzo dokładnie wymieszać razem następnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażone i jeszcze gorące kotlety obtoczyć w sosie, podlać olejem i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10 min