Sposób przygotowania:
Pierś owinięta cukinią osypana serem
Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z błonek, nadmiaru tłuszczu. Odkroić polędwiczki ale ich nie wyrzucać. W miseczce wymieszać 1,5 łyżeczki soli z 2 łyżeczkami przyprawy do kurczaka i 2 łyżeczkami majeranku. Przygotowaną mieszanką natrzeć porządnie mięso i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki. Rozgrzać piekarnik do 200 st. Pierś obsmażyć z obu stron na rumiano na patelni grillowej. W między czasie plastry cukinii posypać delikatnie przyprawą do kurczaka. Piersi zdjąć z patelni i owinąć każdą pierś w 1-2 plastry cukinii (w zależności jak duża cukinia). Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mięso. Piec w piekarniku około 15-18 minut. W między czasie ser zetrzeć na drobnych oczkach dodać przyprawę i majeranek i wymieszać. Gdy zakończy się proces pieczenia, wyłączyć piekarnik i wyjąć blachę i mięso osypać serem. Blachę wstawić do wyłączonego piekarnika na około 1-2 minut. Podawać gorące z ziemniakami i mizerią:)