Sposób przygotowania:
Ostra pierś z papirusa
Do możdzierza wsypujemy w/w przyprawy i miażdżymy,oprócz natki pietruszki. Z umytej i osuszonej piersi z kurczaka pozbywamy sie polędwiczki oraz zbędnego tłuszczu-odkładamy. Z papieru do pieczenia wycinamy prostokąt,dosyć spory tak żeby po złożeniu się jego mogła zmieścić się pierś.Składamy prostokąt na pół,następnie odchylamy i za pomocą pędzelka smarujemy go olejem.Na całość posypujemy papier wcześniej przygotowaną przyprawą z możdzierza oraz natką pietruszki. Układamy pierś z kurczaka,nakrywamy (tzn.składamy jak książkę) i smażymy na patelni z obu stron po kilka minut na wolnym ogniu żeby mięso nie było surowe w środku(bez dodatku oleju !!!) Jak mięso jest gotowe wykładamy je i dajemy mu chwilkę odpocząć,po czym kroimy go na plastry i podajemy z ulubionymi dodatkami......
2milutka
MagdaMM
evita0007
gusia1000
msewka
edytaha
Ja o sobie mówię, że jestem "władcą pierścieni" :D, ale opony od kombajna świetnie brzmią :D
evita0007