madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Pierś w chrupiącej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych usmażonych na złotobrązowy kolor najlepiej podany z sosem czosnkowym.

Pierś w chrupiącej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Pierś w chrupiącej panierce
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na kawałki wg własnego uznania.

Mięso przekładamy do miski przyprawiamy do smaku przyprawą typu jarzynka, czy vegeta.

Przygotowujemy składniki panierki tj. do jednej miseczki wsypujemy mąkę, drugiej rozmieszane jajka, a w ostatniej pokruszone płatki kukurydziane. Panierujemy mięso wg podanej kolejności.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na złotobrązowy kolor.

Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego.
Pierś w chrupiącej panierce
Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki
Pierś w chrupiącej panierce
Pokrojone mięso przyprawiamy do smaku jarzynką
Pierś w chrupiącej panierce
Kawałki kurczaka panierujemy wg kolejności
Pierś w chrupiącej panierce
Panierowane mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu