Sposób przygotowania:
Pierś w chrupiącej panierce
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na kawałki wg własnego uznania.
Mięso przekładamy do miski przyprawiamy do smaku przyprawą typu jarzynka, czy vegeta.
Przygotowujemy składniki panierki tj. do jednej miseczki wsypujemy mąkę, drugiej rozmieszane jajka, a w ostatniej pokruszone płatki kukurydziane. Panierujemy mięso wg podanej kolejności.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na złotobrązowy kolor.
Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego.
Mięso przekładamy do miski przyprawiamy do smaku przyprawą typu jarzynka, czy vegeta.
Przygotowujemy składniki panierki tj. do jednej miseczki wsypujemy mąkę, drugiej rozmieszane jajka, a w ostatniej pokruszone płatki kukurydziane. Panierujemy mięso wg podanej kolejności.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na złotobrązowy kolor.
Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego.
Nina W.