maagda23

maagda23

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce z dodatkiem płatków kukurydzianych doskonale smakuje podany z ryżem i surówką.

Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce
Pierś z kurczaka oprawić i pokroić na kotlety (najlepiej przeciąć na pół wzdłuż piersi). Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Jajko rozbełtać w talerzyku. W drugim talerzu rozgnieść płatki kukurydziane, a następnie dodać do nich bułkę tartą i razem wymieszać. Każdego kotleta obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej z płatkami. Smażyć na patelni z obu stron. Smacznego!
Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce
Pierś z kurczaka oprawić i pokroić na kotlety.
Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce
Jajko rozbełtać w talerzyku i obtoczyć w nim kotlety .
Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce
Bułkę tartą połączyć z rozdrobnionymi płatkami.
Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce
Kotlety obtoczone w jajku oraz bułce tartej z płatkami smażyć na oleju.