Sposób przygotowania:
kurczak w panierce wg wilcza5
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i oczyszczamy.Przyprawiamy solą i pieprzem.
Kroimy pierś wzdłuż aby łatwiej ją usmażyć.
Do miseczki wsypujemy bułkę tartą, przyprawy i płatki kukurydziane( zmiażdzone).
Na talerzyk rozbijamy całe jajko i rozstrzepujemy je.
Mięso maczamy w jajku a następnie w panierce.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy kotlety i odkładamy je na papierowy ręcznik żeby obciekły z tłuszczu.
Smacznego!
Kroimy pierś wzdłuż aby łatwiej ją usmażyć.
Do miseczki wsypujemy bułkę tartą, przyprawy i płatki kukurydziane( zmiażdzone).
Na talerzyk rozbijamy całe jajko i rozstrzepujemy je.
Mięso maczamy w jajku a następnie w panierce.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy kotlety i odkładamy je na papierowy ręcznik żeby obciekły z tłuszczu.
Smacznego!