Sposób przygotowania:
Pierś w sosie czekoladowym z migdałami
Mięso umyć,osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę pokrojoną w grubą kostkę. Podsmażyć. Dodać pierś z kurczaka i dokładnie obsmażyć z każdej strony. Wlać 1,5 szklanki wody ( mięso powinno być w całości przykryte wodą) i dusić do momentu,aż wyparuje 3/4 płynu. Wrzucić płatki migdałowe i zamieszać. Zdjąć z ognia,wrzucić połamaną czekoladę,zamieszać. Zmniejszyć płomień. Postawić patelnię i dusić jeszcze około 3-4 minut co chwile mieszając aby czekolada się nie przypaliła. Sposób przygotowania nie skomplikowany ale danie w swej prostocie i dosyć oryginalnych bardzo smaczne. Serdecznie polecam:)