pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Pierś z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny do grillowania, na różne okazje i święta

Pierś z indyka

Składniki:

Pierś z indyka

 

  • 50 dag piersi z indyka
  • 5 plasterków chudego wędzonego boczku.
  • cebula (czerwona!)
  • 5 pieczarek
  • rozmaryn (kilka gałązek)

 

  • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • skórka z cytryny
  • sól, pieprz
  • tacka paclan

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka
Mięso pokroić na 5 plasterków. Wino wymieszać z oliwą, czosnkiem(przeciśniętym przez praskę), skórką z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem na 2 godziny do lodówki. Obraną cebulę i pieczarki pokroić w plasterki i ułożyć na kotlecikach i udekorować rozmarynem. Kotleciki owinąć paskiem boczku. Mięso ułożyć na tacckach i grillować na grillu. Piec 30 minut często smarując marynatą z wina. Przewracać na drugą stronę.

Tagi:

indyk