Sposób przygotowania:
Pierś z indyka w marynacie miodowo - musztardowejETAP 1:
![Pierś z indyka w marynacie miodowo - musztardowej Pierś z indyka w marynacie miodowo - musztardowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-indyka-w-marynacie-miodowo-musztardowej-539449.jpg)
Piersi z indyka opłukujemy i osuszamy. Mięso nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
Przygotowujemy marynatę, łącząc ze sobą miód, oliwę, musztardę, ostrą i słodką paprykę mieloną oraz tymianek.
Powstałą marynatą nacieramy piersi z indyka, odstawiamy je na noc do lodówki.
ETAP 2:
![Pierś z indyka w marynacie miodowo - musztardowej Pierś z indyka w marynacie miodowo - musztardowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-indyka-w-marynacie-miodowo-musztardowej-539448.jpg)
Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, wlewamy pozostałą marynatę i zamykamy. Pieczemy przez ok. 50 minut w 180 st. C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
zbysiowa