Sposób przygotowania:
Pierś z indyka w sosie pomarańczowym
Mięso tradycyjnie myjemy ,suszymy i nacieramy solą pieprzem
oraz szałwią. w brytfannie rozpuścić masło i podsmażyć indyka z wszystkich stron.Wlać sok z pomarańczy i troszkę wody.
Piec na małym ogniu przez godzinkę. Wyjąć indyka ,pokroić w plastryi odłożyć. Śmietanę wymieszać z likierem pomarańczowym ,dodać mąkę i wlać do sosu.
Pomarańczkę obrać i pokroić w plastry które ułożyć na talerzach
koło indyka. Wszysko polać sosem i chrupać.
oraz szałwią. w brytfannie rozpuścić masło i podsmażyć indyka z wszystkich stron.Wlać sok z pomarańczy i troszkę wody.
Piec na małym ogniu przez godzinkę. Wyjąć indyka ,pokroić w plastryi odłożyć. Śmietanę wymieszać z likierem pomarańczowym ,dodać mąkę i wlać do sosu.
Pomarańczkę obrać i pokroić w plastry które ułożyć na talerzach
koło indyka. Wszysko polać sosem i chrupać.