basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Pierś z kurczaka duszona z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybkie danie obiadowe.

Pierś z kurczaka duszona z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z kurczaka duszona z warzywami

 

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 30 dag mrożonej mieszanki warzywnej (marchewka, brokuły, fasolka szparagowa)
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 strąka papryki czerwonej
  • natka pietruszki
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka duszona z warzywami
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pierś z kurczaka i smażyć około 10 minut. Jak już mięso będzie lekko przyrumienione dodać warzywa mrożone (marchew, brokuły, fasolkę szparagową) i kukurydzę z puszki oraz pokrojoną paprykę czerwoną, dusić jeszcze około 10 minut. Pod koniec duszenia dodać sól, pieprz, przyprawę do kurczaka i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Pierś z kurczaka duszona z warzywami
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej.
Pierś z kurczaka duszona z warzywami
Do lekko przyrumienionego mięsa dodajemy warzywa.