przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pierś z kurczaka gotowana w mleku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Potrawa mało atrakcyjna wizualnie, ale bardzo smaczna. W dodatku mało skomplikowana w przygotowaniu.

Pierś z kurczaka gotowana w mleku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka gotowana w mleku

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka gotowana w mleku
Pierś z kurczaka kroimy na cienkie kotleciki. Nacieramy solą, skrapiamy sokiem z cytryny. Podsmażamy kurczaka na złoto , najlepiej w wysokiej patelni. Mleko mieszamy z 500 ml wody i zagotowujemy. Zalewamy nim mięso z kurczaka , które w tym mleku następnie gotujemy tak długo, aż sos zgęstnieje i jego ilość się zredukuje. Sos może się warzyć, stąd nie wygląda to szczególnie ładnie, ale zapewniam,że smakuje super. Przed podaniem doprawiamy wszystko czarnym pieprzem oraz posypujemy zieleniną.
Pierś z kurczaka gotowana w mleku
Warto potrawę posypać przed podaniem jakąś sezonową zieleniną :)