alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pierś z kurczaka grillowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo aromatyczna i soczysta propozycja na grillowaną pierś z kurczaka. Podałam z ziemniakami zapiekanymi i sałatką z fasolki szparagowej.

Pierś z kurczaka grillowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z kurczaka grillowana

 

  • 3 piersi z kurczaka
  • Marynata:
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego z modeny
  • 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • 0,5 łyżeczki soli morskiej ziołowej
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 5 listków bazylii

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka grillowana
Piersi oczyścić, umyć i odciąć polędwiczki. Wszystkie składniki na marynatę wymieszać w miseczce. Włożyć piersi dodać pokrojone listki bazylii i wymieszać. Przykryć i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Na rozgrzanej patelni grillowej smażyć piersi w zależności od grubości po około 10 min z każdej strony.
Pierś z kurczaka grillowana
wszystkie składniki marynaty wymieszać w misce
Pierś z kurczaka grillowana
piersi włożyć do marynaty dodać pokrojone listki bazylii i wymieszać