Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Pierś z kurczaka na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fileciki można podawać z różnymi sałatkami .

Pierś z kurczaka na ostro

Składniki:

Pierś z kurczaka na ostro

 

  • Filet z piersi kurczaka 4 szt
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka ostra mielona
  • Oliwa
  • Słonecznik obrany 2 łyżki
  • Ocet jabłkowy 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka na ostro
Filety z kurczak myjemy , następnie osuszamy je. Lekko rozbijamy je tłuczkiem, następnie oprószyć solą pieprzem, oraz papryką ostrą z dwóch stron, skrapiamy octem jabłkowym, na patelni rozgrzewamy tłuszcz na gorący tłuszcz kładziemy mięso, dobrze obsmażyć z dwóch stron., smażymy pod przykryciem . Obsypać słonecznikiem i jeszcze przez chwilę smażyć. Co jakiś czas obracając.