Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pieczona z migdałami
Mięso podzielić na porcje (u mnie 4). Kawałki folii aluminiowej (tyle, ile mamy porcji mięsa) posmarować lekko olejem. Na każdym kawałku folii ułożyć po porcji mięsa. Każdą porcję mięsa oprószyć solą i posypać suszonymi pomidorami. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Po kilka talarków cebuli ułożyć na każdej porcji mięsa. Plastry szynki pokroić w kostkę. Po trochu szynki rozłożyć na mięsie. Na każdej porcji mięsa rozsypać płatki migdałowe. Złączyć brzegi folii (zrobić sakiewki). Sakiewki z mięsem ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez 25 minut. Po tym czasie rozwinąć folię i podwinąć jej brzegi. Mięso piec jeszcze ok. 15 minut do zrumienienia. Upieczone mięso odwinąć z folii i podawać.