darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Pierś z kurczaka pod serową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo mało pracy a danie pyszne

Pierś z kurczaka pod serową pierzynką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka pod serową pierzynką

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie lazura
  • odrobina sera żółtego lub parmezanu

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka pod serową pierzynką
Piersi kroimy na drobne, cienkie kawałki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym lazurem i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku 200 stopni przez 30 minut, po 30 minutach zdejmujemy pokrywkę, wysypujemy na wierzch ser żółty i pieczemy bez pokrywki ok 10 minut.
Pierś z kurczaka pod serową pierzynką
Etap 1