Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w balsamicznym sosie maślanymEtap 1
Cebulę pokroić w cienkie piórka. Na rozgrzaną patelnię wlać ocet, dodać cukier. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści.
Etap 2
Gdy ocet z cukrem zaczną się pienić, dodać cebulę. Smażyć na średnim ogniu, aż cebula zmięknie.
Etap 3
Mięso pokroić w kostkę. Wrzucić je na patelnię, dodać przyprawy. Smażyć, często mieszając, aż mięso się zetnie. Wlać pół szklanki wody. Dusić na średnim ogniu bez przykrycia ok. 10 minut.
Etap 4
Po tym czasie patelnię zdjąć z ognia. Do mięsa dodać masło.
Etap 5
Mieszać delikatnie, aż masło się rozpuści i wszystko ładnie się połączy. W razie potrzeby sos doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.