IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Pierś z kurczaka w musztardzie francuskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filet z piersi z kurczaka marynowana w marynacie z musztardy francuskiej i duszona z liśćmi laurowymi.

Pierś z kurczaka w musztardzie francuskiej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka w musztardzie francuskiej

 

  • 2 filety z piersi z kurczaka

 

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w musztardzie francuskiej
Filety z piersi z kurczaka oczyszczamy, płuczemy, kroimy w poprzek na mniejsze kawałki. Oliwę z oliwek, musztardę francuską oraz miód łączymy ze sobą, doprawiamy solą oraz pieprzem i majerankiem. Powstałą marynatą zalewamy przygotowane mięso i odstawiamy na 3 do 4 godzin (można również na noc) do lodówki. Po tym czasie zamarynowane filety z kurczaka lekko podsmażamy na patelni tak by delikatnie się zarumieniły z obu stron, dodajemy liście laurowe i dusimy pod przykryciem przez kilka minut.
Pierś z kurczaka w musztardzie francuskiej
Mięso lekko podsmażamy na patelni z liśćmi laurowymi