renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pierś z kurczaka ze szczawiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mięso w cieście francuskim

Pierś z kurczaka ze szczawiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka ze szczawiem

 

  • 2 piersi z kurczaka,
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • ok. 100 gram szczawiu,
  • przyprawa curry i sól czosnkowa do smaku
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka ze szczawiem
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć curry i solą czosnkową. Ciasto francuskie rozwinąć podziekić na 2 kwadraty, każdy posmarować musztardą i ułożyć liście umytego szczawiu, następnie na szczaw położyć pierś z kurczaka i szczelnie zawinąć, Ciasto po wierzchu naciąć, piec w 200 stopniach ok. 45 minut. Podawać z ulubioną surówką.
Pierś z kurczaka ze szczawiem
Ciasto po wierzchu tak naciąć, żeby powstał ładny wzór.