Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z ziemniaczanym pure
Kurczaka kroimy na kotlety i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 3 łyżkach oleju i powstałą marynatą smarujemy dokładnie kotlety, które następnie smażymy po parę minut z obu stron na patelni grillowej. Jak kotlety się usmażą, to zdejmujemy je z patelni, a na patelnię wrzucamy ugotowane, odcedzone ziemniaki przeciśnięte przez praskę do ziemniaków. Mieszamy dokładnie z sosem, który powstał podczas smażenia. W misce robimy sos do sałaty. Mieszamy ocet balsamiczny z łyżką oliwy i miodem, musztardą francuską i odrobiną ulubionych ziół do sałatek. Dodajemy do tego umytą i osuszoną (!) sałatę porwaną na kawałki. Usmażonego kurczaka podajemy z ziemniakami i surówką