Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w przyprawach.
Piersi z kurczaka należy dokładnie umyć, następnie delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Na desce układamy filety i sypiemy dość grubo papryką słodką w proszku, następnie posypujemy przyprawą gyros, na koniec sypiemy Vegetę do dań włoskich. Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do wysokiej miski. Czosnek należy obrać ze skórki i zetrzeć na tarce, następnie dodać do kurczaka.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy pięcioma łyżkami oleju słonecznikowego i jedną łyżką oliwy z oliwek. Wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oleju i układamy filety. Zapiekamy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy pięcioma łyżkami oleju słonecznikowego i jedną łyżką oliwy z oliwek. Wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oleju i układamy filety. Zapiekamy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)