Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w serowym sosie curryEtap 1

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju.
Etap 2

Dodać przyprawy i pastę curry, chwilę podsmażać.
Etap 3

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, lekko posolić. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie.
Etap 4

Dodać serek topiony, smażyć jeszcze chwilę, aż serek się rozpuści (można dolać odrobinę wody, serek będzie się lepiej rozpuszczał).
Etap 5

Jak wszystko się połączy, wlać szklankę wody i zagotować. Gotować bez przykrycia ok. 10 minut.
Etap 6

Mąkę rozmieszać ze śmietaną i pół szklanki zimnej wody.
Etap 7

Zawiesiną zagęścić sos. W razie potrzeby doprawić do smaku odrobiną soli. Podawać np. z makaronem lub z ryżem.