Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie curry
Obraną cebulę pokroić w kostkę. Paprykę podzielić na ćwiartki, oczyścić z nasion i pokroić w paski.
W łyżce masła zeszklić łyżkę pokrojonej w kostkę cebuli. Dodać ryż i poddusić. Wszystko zalać 3/4 l gorącego bulionu i zagotować pod przykryciem. Szynkę pokroić w kosteczkę i dodać do ryżu.
Resztę cebuli udusić w 2 łyżkach masła, Dodać mąkę i curry, zalać bulionem, dusić i mieszać aż do zgęstnienia. Dodać paprykę i śmietanę, dusić jeszcze przez 2 minuty.
Piersi kurczaka obsmażyć na średnim ogniu 5 min. z każdej strony. Posolić i posypać pieprzem. Zalać przygotowanym sosem i zostawić na chwilę, tak aby mięso przeszło smakiem sosu.
Gotowe
Smacznego!
W łyżce masła zeszklić łyżkę pokrojonej w kostkę cebuli. Dodać ryż i poddusić. Wszystko zalać 3/4 l gorącego bulionu i zagotować pod przykryciem. Szynkę pokroić w kosteczkę i dodać do ryżu.
Resztę cebuli udusić w 2 łyżkach masła, Dodać mąkę i curry, zalać bulionem, dusić i mieszać aż do zgęstnienia. Dodać paprykę i śmietanę, dusić jeszcze przez 2 minuty.
Piersi kurczaka obsmażyć na średnim ogniu 5 min. z każdej strony. Posolić i posypać pieprzem. Zalać przygotowanym sosem i zostawić na chwilę, tak aby mięso przeszło smakiem sosu.
Gotowe
Smacznego!
Pyza
elzbieta8960