Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Filet w sosie z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piersi z kurczaka panierowane w aromatycznej musztardzie francuskiej, która nada potrawie wyrazisty smak. Potem mięso poduszone w kremowym sosie musztardowym. Danie to najbardziej lubimy z dodatkiem ziemniaków, ale świetnie też smakuje z kopytkami.

Filet w sosie z musztardą

Składniki:

Filet w sosie z musztardą

 

Sposób przygotowania:

Filet w sosie z musztardą

I

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą , następnie smaruję musztardą francuską. Mięso smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle.
3. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
4. Pod koniec smażenia grzybów wlewam śmietanę, łączę grzyby z mięsem i chwilkę gotuję.
5. Danie gotowe, podaję z surówką oraz pieczonymi ziemniakami.
6. Smacznego.