Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym
Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem, vegetą i słodką papryką. Usmażyć.
Na patelni podsmażyć cebulę i pomidory suszone, dodać szpinak, podlać bulionem, gotować kilka minut. Wlać śmietankę i gotować do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włożyć kurczaka.
Na patelni podsmażyć cebulę i pomidory suszone, dodać szpinak, podlać bulionem, gotować kilka minut. Wlać śmietankę i gotować do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włożyć kurczaka.
![Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-w-sosie-szpinakowym-589671.jpg)
![Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-w-sosie-szpinakowym-589673.jpg)
![Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-w-sosie-szpinakowym-589674.jpg)
![Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-w-sosie-szpinakowym-589675.jpg)