IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Pierś z kurczaka w winie z fasolką szpar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierś z kurczaka gotowana w wytrawnym winie czerwonym

Pierś z kurczaka w winie z fasolką szpar Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w winie z fasolką szpar

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w winie z fasolką szpar
Pierś z kurczaka umyć i obsmażyć z każdej strony na patelni - najlepiej takiej beztłuszczowej, następnie wrzucić do garnka z wodą, dolać wino tak aby piersi były zakryte. Na patelni podsmażyć cebulkę , uprzednio obraną i pokrojoną w piórka. Fasolkę szparagową oczyścić z ogonków i pokroić na kawałki. Cebulkę i fasolkę dodać do piersi - do garnka. Gotować razem  tak długo aż wszystko będzie miękkie, ale nie rozgotowane. Pod koniec wywar można  zagęścić trochę mąką rozrobioną z wodą. Podawać najlepiej z makaronem. Smacznego!
Pierś z kurczaka w winie z fasolką szpar
Pierś umyć i obsmażyć na patelni z każdej strony
Pierś z kurczaka w winie z fasolką szpar
następnie wrzucić do garnka z wodą
Pierś z kurczaka w winie z fasolką szpar
następnie wrzucić do garnka z wodą
Pierś z kurczaka w winie z fasolką szpar
Na patelni podsmażyć pokrojoną drobno cebulkę