annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Pierś z kurczaka w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste.

Pierś z kurczaka w ziołach

Składniki:

Pierś z kurczaka w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w ziołach
Pierś z kurczaka przekroić w poprzek, tak aby uzyskać z jednej piersi dwa cienkie płaty które później trzeba mocno rozbić.
Przygotować marynatę: w 100ml oleju dokładnie rozprowadzić Marynatę Staropolską do mięs i drobiu oraz 2 łyżeczki ziół prowansalskich.
Piersi z kurczaka umieścić w marynacie, pozostawić w lodówce na 24h. Piec na rozgrzanej patelni bez dodawania tłuszczu.