Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Duszona, nadziewana mieloną wieprzowiną pierś z kurczaka.

Pierś z kurczaka z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z mięsem mielonym

 

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • 2 czubate łyżeczki musztardy chrzanowej
  • olej do smażenia
  • przyprawa grill klasyczny - wg uznania

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z mięsem mielonym
Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Każdą porcję rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, przyprawę w płynie, pieprz i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą położyć na jednej porcji piersi z kurczaka. Złożyć je na pół i mocno docisnąć. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Na rozgrzany tłuszcz kłaść mięso, posypać je z obu stron przyprawą do grilla. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu po 10 minut z obu stron.
Pierś z kurczaka z mięsem mielonym
Porcja piersi z kurczaka rozbita tłuczkiem oprószona solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka z mięsem mielonym
Mięso mielone z dodatkiem cebuli jajka musztardy i przypraw.
Pierś z kurczaka z mięsem mielonym
Nadziane piersi z kurczaka posypane przyprawą i rumienione na oleju.
Pierś z kurczaka z mięsem mielonym
Szklanka wody wlana do zrumienionego mięsa.