justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pierś z kurczaka z mlekiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

tak przygotowana pierś jest soczysta i rozpływa się w ustach

Pierś z kurczaka z mlekiem

Składniki:

Pierś z kurczaka z mlekiem

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • Sól,
  • pieprz,
  • panierka do kurczaka prymat,
  • mleko

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z mlekiem
Pierś dzielimy na mniejsze kawałki. Układamy w miseczce. Zalewamy mlekiem tak, aby każdy kawałek był zakryty. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wykładamy mięso na sitko, aby odsączyło się mleko. Suche obtaczamy w panierce i smażymy na złoto z każdej strony.