Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z młodą kapustą i seremEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na odrobinie oleju.
Etap 2
Kapustę poszatkować, dodać do cebuli, oprószyć odrobiną przyprawy uniwersalnej. Smażyć razem kilka minut na małym ogniu co chwilę mieszając, aż kapusta zmięknie. Kapustę przestudzić.
Etap 3
Ser pokroić w małą kostkę, dodać do kapusty, wymieszać.
Etap 4
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tak, żeby otrzymać kieszonki.
Etap5
Do mięsnych kieszonek nałożyć kapustę z serem, brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Etap 6
Mięso z obu stron mocno zrumienić, wlać do niego 2/3 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Etap 7
Dusić na małym ogniu pod przykryciem po 10-12 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.