Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka faszerowana kapustą
Pierś oczyścić i długim nożem zrobić otwór wzdłuż kawałka.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem.. wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony.. zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem .. Jogurt wymieszać z chrzanem , doprawić solą .. Podać obok mięsa.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem.. wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony.. zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem .. Jogurt wymieszać z chrzanem , doprawić solą .. Podać obok mięsa.
Odjazdowa Babcia
luna19
przepraszam .. przy edycji mi zniklo ,.. juz usupelnilam trzeba poczekac na zatwierdzenie moderatorek .. :)
msewka
Natala1210
eli_555
Jojo
Mandaryna