luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Pierś kurczaka faszerowana kapustą

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami Danie z diety dr.Dukana

Pierś kurczaka faszerowana kapustą

Składniki:

Pierś kurczaka faszerowana kapustą

 

  • na 2 osoby
  • 1 pierś podwójna
  • 2-3 pieczarki
  • 4-5 lisci kapusty pekińskiej
  • pół cebuli
  • sól
  • pieprz
  • odrobina oleju
  • odrobina majeranku
  • 1 jajko

 

  • na sos;
  • 100 gr jogurtu naturalnego
  • łyżeczka chrzanu
  • sól

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka faszerowana kapustą
Pierś oczyścić i długim nożem zrobić otwór wzdłuż kawałka.

Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem.. wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony.. zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem .. Jogurt wymieszać z chrzanem , doprawić solą .. Podać obok mięsa.