Pierś z kurczaka z puree

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso jest soczyste i miękkie o delikatnym aromacie

Pierś z kurczaka z puree

Składniki:

Pierś z kurczaka z puree

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z puree
1. Naczynie do zapiekania wyścielić folią aluminiową (metalowa stroną do góry). Na folię wsypać 1 łyżkę posiekanego koperku oraz odrobinę soli i pieprzu, ułożyć mięso. Wierzch posypać solą, pieprzem oraz resztą posiekanego kopru. Całość obtoczyć plastrami obranej cebuli

2. Na każdym filecie ułożyć po 1 łyżeczce masła i całość dokładnie zwinąć w folię. Mięso piec w 180 stopniach C. przez 40 minut.

3. Brokuł podzielić na mniejsze kawałki i ugotować w nieosolonej wodzie. Odcedzić oraz zmiksować blenderem. Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Do gorących ziemniaków dodać masło i brokuł, doprawić pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z upieczoną piersią.