szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Pierś z kurczaka z żurawiną i mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pierś z kurczaka zapiekana z mozarellą i konfiturą żurawinową

Pierś z kurczaka z żurawiną i mozarellą

Składniki:

Pierś z kurczaka z żurawiną i mozarellą

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z żurawiną i mozarellą
Mięso umyć, przeciąć na 4 filety, osuszyć, delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oleje, podsmażyć z obu stron mięso (ale tylko delikatnie, żeby pozostało w środku surowe). Mozarellę przeciąć na 4 plasterki. Na każej piersi ułożyć po plastrze. Włożyć do żaroodpornego naczynia nasmarowanego maśłem i zapiekać około 15 minut, aż ser się ładnie przyrumieni i zacznie topić. Przed podaniem łyżką nałożyć na każdy kawałek mięsa konfiturę z żurawiny. Podawać z opiekanymi ziemniakami i ulubioną surówką.