Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty w przygotowaniu i smaczny filet z łososia zapieczony z mozzarellą, pomidorem i świeżą bazylią.

Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą
Rybę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na dwie części. Oprószamy łososia ziołami prowansalskimi oraz solą i nacieramy oliwą z oliwek. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Na kawałkach ryby kładziemy plastry pomidora i mozzarelli oraz posiekaną bazylię.

Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 minut.
Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą
Rybę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym.Dzielimy na dwie części.
Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą
Oprószamy łososia ziołami prowansalskimi oraz solą i nacieramy oliwą z oliwek.
Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą
Na kawałkach ryby kładziemy plastry pomidora i mozarelli.
Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą
Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 minut.

Tagi:

warzywa dania