2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pierś z mozarellą otulona boczkiem

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pierś z nadzieniem mozarelli otulona boczkiem to świetny pomysł na obiad ,jest soczysta ,aromatyczna i chrupiąca...polecam Wam..

Pierś z mozarellą otulona boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z mozarellą otulona boczkiem

 

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 125 g serka mozarella
  • 1,5 łyżki ostrej musztardy np francuskiej
  • 6-8 plasterków boczku gotowanego
  • sól,pieprz do smaku
  • 1 łyżka majeranku suszonego
  • 1/2 dużej cebuli

Sposób przygotowania:

Pierś z mozarellą otulona boczkiem
Pierś z kurczaka myjemy kroimy na około 6 porcji delikatnie rozbijamy tłuczkiem lub ręką (kotlety mają być dosyć grube),solimy i pieprzymy z każdej strony.Serek osaczamy z zalewy ,kroimy w grubą kostkę, przekładamy do miseczki ,dodajemy musztardę mieszamy,tak przygotowanym farszem nadziewamy mięso zawijamy jak roladki ,następnie obkładamy plasterkami boczku dookoła spinamy wykałaczkami aby się nie rozlatywały.Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym. cebulę obieramy kroimy w grube cząstki kładziemy na wierzchu roladek ,obsypujemy grubo suszonym majerankiem,i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 45 min.Aromat w domu jest nieziemski. Polecam bo tak przyrządzone mięsko jest naprawdę pyszne!
Pierś z mozarellą otulona boczkiem
nadzienie serek kroimy w kostkę łączymy z musztardą
Pierś z mozarellą otulona boczkiem
mięso rozbijamy delikatnie oprószamy solą i pieprzem nakąłdamy farsz
Pierś z mozarellą otulona boczkiem
zawijamy roladki a nastepnie okręcamy boczkiem
Pierś z mozarellą otulona boczkiem
układamy roladki w naczyniu żaroodpornym obsypujemy majerankiem i kładziemy cząstki cebuli