Sposób przygotowania:
Pierś zapiekana pod kołderką
Piersi umyć, osuszyć, usunąć błonki. Przekroić na 2 części. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Majonez wyłożyć na mięso, rozsmarować, oprószyć solą i pieprzem kolorowym. Odstawić na godzinę do lodówki. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, udusić na patelni (można dodać łyżkę oleju, ja jednak zrobiłam bez niego). Jak odparują to równo wyłożyć je na mięso z majonezem. Oprószyć pieprzem (soli do pieczarek nie dodawałam bo ser jest dla mnie wystarczająco słony). Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Posypać przygotowaną zapiekankę.Piec około 30-40 minut, w zależności od grubości plastrów mięsa, w 190st. Podawać z surówką lub sałatką.