iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Kurczak faszerowany aromatyczny

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki kurczak to moje popisowe danie. Piekę go tylko na specjalne okazji, bo wymaga dużo pracy, a efekt jest niesamowity.

Kurczak faszerowany aromatyczny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak faszerowany aromatyczny

 

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany aromatyczny
Kurczaka myjemy luzujemy z kości, tuszkę obsypujemy wszystkimi przyprawami i smarujemy rozgniecionym czosnkiem. Pierś mielimy z pieczarkami, papryką oraz koprem, dodajemy jajka, bułkę oraz solimy. Kurczaka napełniamy farszem, zszywamy,smarujemy masłem, pieczemy dwie godziny w temperaturze 160 stopni, przed wyjęciem polewamy miodem aby się błyszczał.
Kurczak faszerowany aromatyczny
Luzowanie kurczaka nożem, rozcięcie skóry na grzbiecie i zdejmowanie skóry