aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Kurczak faszerowany mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny kurczak faszerowany mięsem mielonym z pieczarkami podsmażonymi z cebulką na patelni. Polecam wszystkim.

Kurczak faszerowany mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak faszerowany mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany mięsem
Kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pozbawić go kości, czyli tzw. luzowanie lub trybowanie. Kurczaka położyć na blacie piersiami do dołu. Naciąć go w wzdłuż. Następnie naciąć nóżki i wykroić kości. wyciąć mostek i szyję. Zostawić tylko skrzydełka.Jak to dokładnie zrobić polecam wpisać sobie na youtube i obejrzeć filmik. Zamarynować kurczaka przyprawami wymieszanymi z oliwą. Na patelni podsmażyć cebulkę z pieczarkami. Ostudzone dodać do mięsa.Dodać jajko, kaszę mannę, sól i pieprz. Wymieszać. Zimnym farsz nałożyć na kurczaka. Zwinąć go i obwiązać nitką lub sznurkiem. Piec 120 minut w 200 stopniach- przez 10 minut, później w 180.
Kurczak faszerowany mięsem
rozcinamy kurczaka i luzujemy go, usuwając kości.
Kurczak faszerowany mięsem
podsmazamy cebulke z pieczarkami na patelni
Kurczak faszerowany mięsem
do miesa dodajemy jajko, pieczarki, kasze manne
Kurczak faszerowany mięsem
faszerujemy kurczaka i zawiązujemy nitką