Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka nadziewane brzoskwiniami
Piersi z kurczaka wyporcjować ( usuwając chrząstki, skórki, wystające kawałki ) i przeciąć tak by utworzyła się ,, kieszeń „ .Zmieszać olej, sos sojowy, konfiturę z żurawiny , musztardę , pieprz .Natrzeć mięso ( również w środku ) .W ,, kieszeń „ włożyć połówkę brzoskwini .Spiąć wykałaczkami tak by owoc nie wypadł. Ułożyć w szklanym naczyniu , zalać syropem z brzoskwini .Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny . Wyjąć z marynaty. Ułożyć w parowarze i gotować 45 minut.
Podawać z zieloną sałatą z owocowym dresingiem ( można dodatkowo podać ryż lub pieczone ziemniaki )
Oczywiscie można ugotowac na parze w garnku do tego przeznaczonym .
Podawać z zieloną sałatą z owocowym dresingiem ( można dodatkowo podać ryż lub pieczone ziemniaki )
Oczywiscie można ugotowac na parze w garnku do tego przeznaczonym .
A.B.
msewka
kinga
koralik93