Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka w galarecie
Przygotowanie: Zagotować rosół instant,wlać wino.Całość ponownie zagotować.Umyć piersi kurczaka,wrzucić do rosołu,dusić około 15 minut na małym ogniu.Wyjąć,odłożyć do wystygnięcia. Umyć warzywa.Kalafior podzielić na różyczki,marchewki pokroić w słupki.Fasolkę przekroić na połówki.Warzywa dusić w rosole przez 10-12 minut.Dodać mrożony groszek zielony po 8 minutach gotowania.Osączyć warzywa na sitku.Rosół zlać do drugiego garnka.Odstawić do wystygnięcia. Ubić białko na sztywną pianę,przemieszać z zimnym rosołem.Bardzo lekko zagotować,przelać przez ściereczkę.Rosół doprawić pikantnie sokiem z cytryny,solą oraz pieprzem. Rozprowadzić żelatynę w zimnej wodzie,dodać do rosołu energicznie mieszając.Mięso i jajka pokroić w plastry,a korniszony w paski.Pomidory umyć,podzielić na ósemki. Ugotowane warzywa i pomidory rozdzielić na porcje w czterech głębokich talerzach.Na wierzchu ułożyć kawałki mięsa,jajka i ogórki.Udekorować natką pietruszki.Całość polać schłodzonym rosołem,wstawić na 4 godziny do lodówki.