Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka z patelni grillowej w %
Piersi lekko ugnieść dłonią by nadać im kształt. Przygotować marynatę z przypraw , oleju , cytrynówki i soku z mandarynki . Dokładnie wetrzeć ją w mięso i zostawić w lodówce na godzinę . Wyjąć i obetrzeć z marynaty . Rozgrzać patelnię grillową . Kłaść mięso .Opiekać po ok. minut aż się samo ,,odklei" od patelni- przełożyć na drugą stronę .Znów poczekać aż samo odejdzie od dna . Przykryć szczelną pokrywką i dopiec .Odkryć - skropić kilkoma łyżkami marynaty . Znów przykryć na kilka sekund .
magdaprzed
Wygląda naprawde super.Tylko trzeba chyba uwazac zeby nie byla za twarda..Ale z kurczakiem to proste.Jak z karkówką.Gorzej wołowe.A ,przy okazji - zdobyłam wczoraj własnie w Lidlu pyszną karkówkę w marynacie..Były też ładnie wyglądające pstrągi i kiełbasy jakby ktoś szukał smakołyków na grilla.pozdrawiam,Magda
Babciagramolka
A ja nie znoszę jak mi ktoś wstawia krypto reklamę . Skutek odwrotny- do Lidla za głupotę reklamujących nie pójdę wiecej. A kupowanie miesa na grilla w marynacie uważam za absurdalny pomysł - trzeba być kompletnym leniem .