agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Piersi pod pierzynką 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przepyszne kotlety pod pierzynką

Piersi pod pierzynką 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Piersi pod pierzynką 2

 

  • Pierś z kurczaka 2 podwójne
  • pieczarki 300g
  • majonez 1 słoiczek
  • ser żółty 10 plastrów
  • cebula 1 szt
  • olej do smażenia
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Piersi pod pierzynką 2
Piersi z kurczaka podzielić na porcje. Opłukać , osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Z każdej strony oprószyć sola i pieprzem. Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki. Cebulę obrać. Warzywa pokroić w kostkę i podsmażać na oleju, aż odparuje woda z pieczarek. Mięso ułożyć na blaszce. Na każdy kawałek ułożyć po łyżce farszu. Przykryć plastrem żółtego sera. Na wierzch każdej porcji rozsmarować łyżkę majonezu. Piekarnik rozgrzać do temp 160 stopni. Kotlety zapiekać 25-30 minut. Smacznego:)
Piersi pod pierzynką 2
pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju
Piersi pod pierzynką 2
kotlety zapiekać 35-30 minut w temp 160 stopni