Sposób przygotowania:
Piersi w papirusie na domowo
Piersi umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pergamin (lub papier śniadaniowy) pociąć na tyle kawałków ile mamy piersi. Każdy kawałek papieru posmarować oliwą, natrzeć przepuszczonym przez praską czosnkiem i posypać ulubioną przyprawą. Na każdą kartkę układamy po 1 kawałku mięsa i kartkę składamy na pól (tak, żeby pierś była pokryta przyprawą). Odstawiamy na ok 20 min, żeby się przegryzło. Rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy piersi w papierze z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
zozolek
Editha
Uwielbiałam bary mleczne, kiedyś w takim pracowałam. Niezapomniany smak, ale i klimat niepowtarzalny...eh...
zbysiowa
Oj tak, pamiętam, często po szkole tam przesiadywaliśmy:)
megi041333