Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Piersi w papirusie na domowo

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Piersi w papirusie to szybkie i smaczne danie, które można zrobić w dowolny dzień tygodnia.

Piersi w papirusie na domowo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi w papirusie na domowo

 

  • piersi z kurczaka
  • oliwa
  • 2 ząbki czosnku
  • mieszanka ulubionych przypraw
  • pergamin (ja użyłam papieru śniadaniowego)

Sposób przygotowania:

Piersi w papirusie na domowo
Piersi umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pergamin (lub papier śniadaniowy) pociąć na tyle kawałków ile mamy piersi. Każdy kawałek papieru posmarować oliwą, natrzeć przepuszczonym przez praską czosnkiem i posypać ulubioną przyprawą. Na każdą kartkę układamy po 1 kawałku mięsa i kartkę składamy na pól (tak, żeby pierś była pokryta przyprawą). Odstawiamy na ok 20 min, żeby się przegryzło. Rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy piersi w papierze z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Piersi w papirusie na domowo
Papier posmarować oliwą i natrzeć czosnkiem
Piersi w papirusie na domowo
Na czosnek wysypać ulubioną przyprawę i układać piersi
Piersi w papirusie na domowo
Każdą kartkę z mięsem składamy na pół, aby zamknąć w niej mięsko
Piersi w papirusie na domowo
Smażyć na rozgrzanej, suchej patelni z obu stron na złoty kolor