Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka a'la pizzaETAP 1:
Paprykę i pieczarki myjemy.
Paprykę, pieczarki i cebulę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę. Gdy ta będzie szklista, dodajemy pieczarki i smażymy, aż odparuje płyn z grzybów. Dodajemy paprykę i smażymy do miękkości. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
ETAP 2:
Każdą pierś z kurczaka przekrajamy wzdłuż na pół. Mięso posypujemy z obu stron solą i pieprzem.
ETAP 3:
Filety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym filecie rozsmarowujemy łyżeczkę majonezu i wykładamy porcję dodatków: pieczarek z papryką i cebulą.
ETAP 4:
Filety posypujemy serem i pieczemy w 180 st. C przez 20 minut.