Sposób przygotowania:
Bigos z kiszonej kapusty z mieszanką keksową
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Wkładamy kiszoną kapustę, listki laurowe, ziele angielskie i gotujemy.
W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju, wkładamy do garnka razem z mieszanką keksową po 30 minutach gotowania kapusty i gotujemy razem przez 5 minut.
Następnie dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbaskę, przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kolejne 5 minut.
W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju, wkładamy do garnka razem z mieszanką keksową po 30 minutach gotowania kapusty i gotujemy razem przez 5 minut.
Następnie dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbaskę, przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kolejne 5 minut.
slodkokwasnakuchnia1
kuchenny świat
cherry
kuchenny świat